Motor verkopen aan een dealer

Als je overweegt om je motor te verkopen aan een dealer, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel vertellen we je waar je aan moet denken en welke papieren je nodig hebt bij het verkopen van je motor aan een dealer.

Waarom je motor verkopen aan een dealer?

Het inruilen van je motor bij een dealer kan verschillende voordelen hebben. Ten eerste is het vaak een snelle en gemakkelijke manier om van je oude motor af te komen. Je hoeft zelf geen advertenties te plaatsen, potentiële kopers te ontmoeten of onderhandelingen te voeren. Daarnaast kun je de waarde van je oude motor gebruiken als korting op de aanschaf van een nieuwe motor bij dezelfde dealer.

Wat moet je regelen voordat je jouw motor verkoopt?

Voordat je je motor gaat verkopen, is het belangrijk om een aantal zaken te regelen. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je motor in goede staat verkeert. Zorg ervoor dat eventuele schade is gerepareerd en dat je motor goed is onderhouden. Dit kan de waarde van je motor verhogen en zorgt ervoor dat de dealer er geen problemen mee heeft om je motor te kopen.

Daarnaast is het belangrijk om de benodigde papieren bij de hand te hebben. Dit zijn onder andere:

  • Het originele kentekenbewijs deel IA (voertuigbewijs)
  • Het overschrijvingsbewijs (deel II)
  • Het tenaamstellingsbewijs (deel III)
  • Het onderhoudsboekje of de onderhoudshistorie
  • Eventuele garantiebewijzen

Zorg ervoor dat deze papieren compleet en up-to-date zijn. Dit maakt het voor de dealer gemakkelijker om je motor in te ruilen.

Verkoopproces

Hoe verloopt het verkoopproces bij Verkoopjemotor.nl

Als je alle benodigde papieren hebt verzameld en je motor in goede staat verkeert, kun je contact opnemen met een dealer om het inruilproces te starten. Dit kan telefonisch of via de website van de dealer. Vaak zal de dealer je vragen om langs te komen zodat ze je motor kunnen inspecteren en de waarde kunnen bepalen.

Tijdens de inspectie zal de dealer letten op de algemene staat van je motor, eventuele schade, het aantal kilometers en de onderhoudsgeschiedenis. Op basis hiervan zal de dealer een prijsvoorstel doen voor je motor. Dit kan een vast bedrag zijn of een bedrag dat wordt verrekend met de aanschaf van een nieuwe motor.

Als je akkoord gaat met het prijsvoorstel, kun je de deal sluiten. De dealer zal de benodigde papieren in orde maken en je motor overnemen. Zorg ervoor dat je alle afspraken en voorwaarden duidelijk op papier hebt staan voordat je de deal sluit.

Aanmelden

Meld je motor gratis eenvoudig en snel aan door online een paar simpele vragen te beantwoorden. Voeg daarbij recente foto’s toe van de motorfiets voor een sneller resultaat.

Vrijblijven bod

Binnen 24 uur ontvang je van ons een geheel vrijblijvend, persoonlijk aanbod. Wij houden je vervolgens op de hoogte van de voortgang.

Verkocht!

Indien akkoord, word je motor opgehaald, betaald en gevrijwaard. Je wordt dus volledig ontzorgd.